Loader
x

WHO waarschuwt voor muggenziekte ‘riftdalkoorts’

00

De wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor een nieuwe virusziekte die gevaarlijk is voor zwangere vrouwen.  Dat zou blijken ui een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift Science Advances. Het gaat om Riftdalkoorts (RVF). Het ziektevirus wordt overgebracht door verschillende soorten muggen waaronder de tijgermug .

Symptonen van riftdalkoorts zijn koorts, duizeligheid, hoofdpijn, spierpijn en misselijkheid. Gezonde personen die niet zwanger zijn, lopen minder risico op complicaties. Maar, wanneer vrouwen zwanger zijn, kan het virus fataal zijn, voor de foetus althans. Zo blijkt uit de recente studie waarbij ratten als proefdieren werden ingezet. Bij 65 procent van de besmette dieren stierf de foetus.

Het nieuws met Oscar

Uitzending Gemist

Muziekquiz

Van maandag t/m donderdag spelen wij bij Paradise FM elke dag een muziekquiz waarbij je een diner voor twee personen kan winnen! De aftrap van de muziekquiz is tijdens ‘De Paradise FM Ochtendshow met Mario’, iets na 7.30 uur. Daarna wordt dezelfde opdracht nog een aantal keer herhaald bij de verschillende programma’s van Paradise FM.