Loader
x

Tweede Kamer gaat SOFA-akkoord tussen VS en Curaçao behandelen

00

De Tweede Kamer wil niet zomaar akkoord gaan met de stilzwijgende instemming van Curacao om zich aan te sluiten bij het SOFA-verdrag.  Dat meldt Koninkrijksrelaties.nu. Het status of forces-akkoord (SOFA) is een akkoord tussen een land en een ander land dat strijdkrachten in dat andere land wil stationeren. Het legt de juridische status van de buitenlandse militairen en eigendommen in het andere land vast.

Tweede Kamerlid Sadet Karabulut van de SP heeft zich hard gemaakt voor behandeling van het onderwerp. Hier was steun van 30 kamerleden voor nodig en die is er. De regering van Curacao maakte recent bekend zich alsnog aan te sluiten bij het Vedrag. Aruba en Sit Maarten hebben dit zes jaar geleden al gedaan.

Het nieuws met Oscar

Uitzending Gemist

Muziekquiz

Van maandag t/m donderdag spelen wij bij Paradise FM elke dag een muziekquiz waarbij je een diner voor twee personen kan winnen! De aftrap van de muziekquiz is tijdens ‘De Paradise FM Ochtendshow met Mario’, iets na 7.30 uur. Daarna wordt dezelfde opdracht nog een aantal keer herhaald bij de verschillende programma’s van Paradise FM.