Loader
x

IPKO afgesloten: landen samen op zoek naar oplossingen toestroom Venezolanen

00

Het Interparlementair Koninkrijksoverleg is vanmiddag afgesloten. De vier landen binnen het Koninkrijk zeggen afgesproken te hebben op zoek te gaan naar oplossingen voor de toestroom van Venezolanen naar de eilanden. Ook is het verzoek van Curacao en Aruba in het akkoord opgenomen om door bemiddeling van Nederland hulp te krijgen van een EU-programma gericht op landen rondom Venezuela die te maken hebben met een toestroomVenezolanen.

De delegaties van Curacao, Sint Maarten en Aruba drongen er deze week bij de Nederlanders op aan om van de toestroom van Venezolanen een koninkrijksaangelegenheid te maken. Eerder werd er vanuit Nederland gezegd dat dit een kwestie is van de autonome landen zelf.

Een ander veelbesproken onderwerp tijdens het IPKO was de geschillenregeling. Hierover wordt al tien jaar gediscussieerd. Het voorstel dat Staatssecretaris Raymond Knops deze week presenteerde, viel verkeerd bij de eilanden: hierin zouden de wensen van de Caribisch landen niet zijn meegenomen. Nederland heeft hierop nog niet gereageerd.

Het nieuws met Oscar

Uitzending Gemist

Muziekquiz

Van maandag t/m donderdag spelen wij bij Paradise FM elke dag een muziekquiz waarbij je een diner voor twee personen kan winnen! De aftrap van de muziekquiz is tijdens ‘De Paradise FM Ochtendshow met Mario’, iets na 7.30 uur. Daarna wordt dezelfde opdracht nog een aantal keer herhaald bij de verschillende programma’s van Paradise FM.