Loader
x

FOODBLOG #8

00

Elke medewerker van Paradise FM die The Challenge is aangegaan voor Tutti Frutti houdt een week lang bij hoe de voorgeschreven voeding en het sporten is verlopen.   

Deze week is het weer de beurt aan Eelze de Jong die zijn verhaal graag met jullie wil delen.

Na een maand Nederland en 10 dagen stevige griep, heb ik de draad weer opgepakt. Qua eten heb ik me de laatste week in Nederland niet echt (echt niet) aan het schema gehouden, ik had toen ik beter was zo’n trek dat ik een week lang bijna alles heb gegeten, wel met mate(n). Meteen met mijn neus in de spreekwoordelijke boter (want dat mogen we niet): De Fort Nassauberg opklimmen, twee keer en daarna een heerlijke verantwoorde lunch.

De berg bij Fort Nassau twee keer opgerend, tenminste, de insteek was rennen. Het werd uiteindelijk een stevige wandeling waarbij ik bij de tweede keer wel even heb uitgerust. Het was zwaar mede door de hitte.

Ik houd me vooral het eerste deel van de dag goed aan het schema. ’s Avonds eet ik wel verantwoord maar zit ik vaak in de stad. Het stukje vlees wat dan in het schema staat eet ik dan in een restaurant.

Joshua, de personal trainer bij The Challenge gaat me de laatste vijf weken aanpakken heeft hij beloofd. Ik moet minimaal nog een kilo of 4 kwijt, en het is cliche, maar die laatste 4 zijn het moeilijkst.

Wederom het eerste deel van de dag goed begonnen, om ’s avonds bij een restaurant de voorgeschreven maaltijd te nuttigen, ik denk wel dat het bij een restaurant iets vetter en zouter is dan als je het zelf bereidt.

Ik moet minimaal 3 keer per week komen opdraven bij The Challenge. Ik doe vooral spiertraining en een paar kilometers stevig lopen.

Ik vind het moeilijk om vrijdags van mijn biertje af te blijven, dat doe ik dan ook niet. Zin in vette hap op vrijdag heb ik niet zozeer meer. Terwijl ik dat vroeger standaard deed. Dus bewust eten heeft me wel bewuster gemaakt. Ik voel me stukje bij beetje ook beter.

Ik sport minimaal 3 keer per week, dus ook vandaag. Afgemat maar goeie training door Joshua. Het ging goed en ik deed zelf soms meer dan ‘nodig’.

Ik heb vandaag heel weinig gegeten. Minder dan volgens het schema. Ik had gewoon geen zin, en denk dan: elk hapje minder is ook een ‘pondje’ minder. Maar dat schijnt dus niet zo te zijn omdat -als je niet eet- je lichaam lui wordt. In het weekend heb ik sowieso een minder strak schema.

Op zaterdag niet gesport. De vrijdag was dusdanig dat ik mijn lichaam even rust gun.

Het is zondag, in principe de enige dag dat ik een beetje kan uitslapen. Elke dag ochtendshow zorgt voor een biologische klok die me zelfs op zaterdag vroeg wekt. Op zondag slaap ik tot een uur of tien. Koffie en havermout deze keer bij de Mac.

Hoezeer ik me ook voorneem om in elk geval te zwemmen op zondag, heb ik het weer niet gedaan, mede omdat het weer niet meezat om een strandje te doen. Thuis doe ik wel wat plank-oefeningen of ik ruim het huis op waarbij ik dan oefeningen doe met tafels en stoelen.

Het is weer maandag, dan ben ik altijd wel serieus met het eten bezig. Na het weekend stevig de draad weer oppakken. Ik kijk, eerlijk gezegd, niet altijd op het blaadje, maar weet inmiddels wel een beetje wat wel en niet mag. Eiwitten, volkorenproducten, broccoli en een stukje vlees.

Het was een moeilijke sportmaandag. De week beginnen na een weekendje luieren zorgt dat ik minder tevreden was dan na voorgaande trainingen.

Havermout, volkorenckrackers met 30+kaas, de dag goed begonnen dus. O ja, ook nog een stukje zalm om 5.30 naar binnen gewerkt, omdat er weer 3 uren ochtendshow te wachten staat. Ik voel me erg goed op vis.

Woensdag weer sporten. Ik voel me lichamelijk alweer wat sterker en fitter. Qua kilo’s ben ik er nog niet, maar het voordeel van een goede leefstijl merk ik stukje bij beetje zeker. Ik slik nu zelfs multivitaminen en ben afgelopen nacht de hele nacht wakker geweest omdat ik gewoon teveel energie en adrenaline had..

Nog een maand te gaan, spannend!!!

Eelze

 

Het nieuws met Oscar

Uitzending Gemist