Loader
x

FOODBLOG #6

00

Elke medewerker van Paradise FM die The Challenge is aangegaan voor Tutti Frutti houdt een week lang bij hoe de voorgeschreven voeding en het sporten is verlopen.   

Deze week is het de beurt aan onze Kees Baas die zijn verhaal graag met jullie wil delen. 

Na een positief uitgevallen weging (- 900 gram) begon mijn blogweek voor de uitdaging. Als oudste deelnemer en niet altijd creatieve kookgek heb ik het deze weken zo geregeld dat ik alleen in de weekeinden zelf de pollepel (in de lijn van het dieet) ter hand neem, maar door de weeks de lunch en het diner laat verzorgen door Ask for Food. Dat bevalt prima en zorgt ook naast het spinnen, rekken en strekken voor weinig kopzorgen.

Het enige wat ik dagelijks hetzelfde nuttig is mijn ontbijt en daar heb ik een prima oplossing voor gevonden. Een middelgrote koffie kop, voor de helft gevuld met Muesli daarbovenop wat vers of bevroren fruit (rode besjes of blauwe bessen) en dat overgieten met amandelmelk.

Daarna naar de sportschool. Nu in deze periode 4 keer per week en ik moet zeggen dat ik na een lange bewegingsloze periode nu pas merk hoe goed je je daardoor gaat voelen. Het is bijna net zo als stoppen met roken. Je moet er even doorheen, maar dan heb je ook wat en hol je zonder puffen de trappen van de sportschool weer op. Dan kies ik meestal naast het rek en strekwerk voor het spinnen. Best zwaar, maar het helpt je conditie enorm. Zo ben je soms te vroeg en raak je verzeild in een klas vol vrouwen die allemaal heel lenig zijn en ik lig er een beetje verloren tussen…. 🙁

Maar dan begint toch het spinnen !!!

Hier meestal wat meer mannen en al was het maar vanwege Sonya, die naast spinnende mannen en vrouwen ook Dolfijnen schijnt te trainen en iedereen bij de voornaam kan onthouden wat ik heel knap vind.

Soms moeten de buikspieren er ook aan geloven..

Moe na het sporten verlang je dan wel naar de lunch die onze stagiaire Roos heel lief iedere dag gaat afhalen bij Ask for Food.

En dan natuurlijk dagelijks zelf mijn avondeten afhalen soms heel lekker (zoals bij dit filmpje) en soms even doordouwen, maar zo hou ik mij zoveel mogelijk aan de discipline en hoop ik dat het afval resultaat er straks mag zijn.

Ik sport 4 maal per week en verder blijf ik zo strak mogelijk in de zelfbeheersing, geen alcohol (nou ja 1 glaasje per week) en veel water en wie weet na 3 maanden weer een jonge god……???

Maar zeker een aanrader om het zo te doen als je weer beter op gewicht en in conditie wil komen.

Kees

Het nieuws met Oscar

Uitzending Gemist