Loader
x

Centrale Bank kijkt naar nieuwe munt

00

De Interim-directeur van de Centrale Bank van Curacao en St. Maarten Leila Matroos-Lasten gaf vanmiddag een lezing over het strategisch plan van de bank. Ze deed dit tijdens een drukbezochte lunch van Vereniging Bedrijfsleven Curacao. Een van de punten die Matroos-Lasten noemde was de beslissing om een nieuwe munteenheid te introduceren voor Curacao en Sint Maarten.

Sinds de Antillen in 2010 ontmanteld zijn, is er sprake van een nieuwe munt voor de Curacao en Sint Maarten. Een optie waar nadrukkelijk naar gekeken wordt is een Caribisch gulden die gekoppeld wordt aan een een digitale caribisch gulden. Vorige maand tekende de Centrale Bank een Memorandum of Understandig met Bitt Inc om een haalbaarheidsstudie te doen naar een digitale gulden.

Het nieuws met Oscar

Uitzending Gemist

Muziekquiz

Van maandag t/m donderdag spelen wij bij Paradise FM elke dag een muziekquiz waarbij je een diner voor twee personen kan winnen! De aftrap van de muziekquiz is tijdens ‘De Paradise FM Ochtendshow met Mario’, iets na 7.30 uur. Daarna wordt dezelfde opdracht nog een aantal keer herhaald bij de verschillende programma’s van Paradise FM.