Loader
x

Foodblog #5

00

Elke medewerker van Paradise FM die The Challenge is aangegaan voor Tutti Frutti houdt een week lang bij hoe de voorgeschreven voeding en het sporten is verlopen.   

Deze week is het de beurt aan het aan onze Kim die haar verhaal graag met jullie wil delen!

 

Woensdag 4 oktober

Zo ‘licht als een veertje’ vladder ik vandaag in mijn inmiddels baggy spijkerbroekje richting de sportschool voor mijn 5de ! weegmoment alweer.  Ik ben de afgelopen 4 weken zo’n 3.5 kilo kwijt geraakt, wat zich uit in zo’n 4 cm eraf rondom!

Sinds deze week begin ik het eindelijk te merken aan mijn kleding, mijn maatje-groter-broeken die ik het afgelopen jaar had gekocht na mijn zoveelste stoppoging roken, beginnen alweer aardig te lubberen, dus gister stiekem mijn oude maatje broeken weer aan geprobeerd, en wat denk je, ze passen weer! Er gaat weer een hele nieuwe (oude)klerenkast voor mij open! #blij

Helaas dacht de weegschaal er anders over.. 100 gram erbij.. hmm zo voelt het niet, wel weer een centimeter rondom eraf, maar daar worden we natuurlijk niet op gesponsord.. eerlijk is eerlijk, ondanks dat ik 6 dagen gesport heb, waren die 2x uit eten waarschijnlijk niet zo handig. Spieren wegen toch zwaarder dan vet zeggen ze…?

Vanavond is eigenlijk mijn Beachtennis avond, maar aangezien de temperatuur inmiddels gedropt is tot onder het vriespunt, besluit ik naar de sportschool te gaan. Spinning it is! Gezellig met ons ochtendpareltje Lidy, de 2 stagiaires van The Challenge M&M en ook onze persoonlijke motivator Joshua doet mee vandaag. Ik denk dat we collectief meerdere keren dood zijn gegaan, maar alles voor het goede doel! #tuttifrutti


Alle energie er weer uit gefietst met de collega’s!

 

Donderdag 5 oktober


Mijn dagelijkse ontbijt, yoghurt, lijnzaad, muesli en blauwe besjes

Vandaag had ik een lekker druk dagje, aangezien ik morgen tot woensdag vrij heb genomen. Het scheelt dat ik dan niet zelf over de lunch hoef na te denken, maar dat deze aangeleverd wordt door Ask for Food. Een heerlijke tonijnsalade staat vandaag op het menu. Het vergt wel wat aanpassingen hoor zo’n nieuwe gezonde levensstijl. Ik begin tegenwoordig mijn werkdag rond half 8, zodat ik rond half 4 naar huis kan gaan om mijn super gezonde avondmaaltijd klaar te maken en ik ook nog even de tijd heb om het te laten zakken voor ik weer aan mijn volgende work out begin.

Op donderdag is mijn vaste Beachtennis avond met mijn dubbel partner. We zijn momenteel aan het trainen voor het grote Internationale Beachtennis toernooi over 6 weken op Aruba! Naast dat ik probeer af te vallen voor het goede doel, wil ik ook zo fit mogelijk zijn voor Aruba. Dat betekent, naast mijn vaste work outs 3x in de week bij The Challenge, ik ook nog min. 3x per week Beachtennis.

Vrijdag 6 oktober

Vandaag heb ik lekker een dagje vrij. Van werk dan, sporten en gezond eten gaat ook nu natuurlijk gewoon door! Ik begin mijn dag vandaag met een lekkere work out bij de Challenge. Ik heb een les Core Attack en Spinning gedaan. Het is vandaag heerlijk bewolkt dus blijf ik lekker thuis om te Netflixen & wassen. Leuke bijkomstigheid van deze ‘nieuwe levensstijl’ is namelijk dat sinds ik elke dag sport, ik zeker 3x zoveel was heb als normaal!


Avondmaaltijd van Ask for food, kipfilet met bloemkool

 

Zaterdag 7 oktober

De planning was vandaag om te starten bij The Challenge en ‘s middags te gaan tennissen met mijn mixpartner maar aangezien ik per ongeluk toch iets later wakker werd dan gepland en ik daarna hoor dat er een kinderverjaardagsfeestje is bij de Beachtennis worden de plannen omgegooid. Dan maar varen, heel vervelend! Natuurlijk gaat er weer een gezond pakketje lunch en tussendoortjes mee. Tegenwoordig moet overal vooraf over nagedacht worden.


Tussendoortje

Dat geldt ook voor mijn planning als ik naar een feestje wil dat vroeg begint. Ik moet voor ik er heen ga mijn gezonde maaltijd eten, en helaas betekent dat dus ook geen alcohol! Soda it is!


Bodempje leggen voor Cafe del Mar. Wrap met groente en kipfilet.

Zondag 8 oktober

3 zondagen van de maand wordt er bij Zanzibar Beachtennis een Beachtennistoernooi georganiseerd waaraan ik mee kan doen. Waar ik voorheen meestal langs de Van den Tweel reed en daar wat pistoletjes, croissantjes en kaas mee nam, moet ik ook nu wederom nadenken over mijn maaltijden en hoe ik deze mee kan nemen. In het weekend is het meestal helaas niet haalbaar de maaltijden van mijn voedingsschema mee te nemen (sorry Annemarie) maar probeer ik toch zo gezond mogelijk te eten. Ik kies ervoor om yoghurt mee te nemen met een apart bakje met muesli en maak ik een bakje met wat tomaatjes, komkommertjes en worteltjes.


Mijn maaltijdpakketje voor ‘on the road’

De wedstrijden duren meestal van 11 tot ongeveer 5 uur. Vandaag lig ik er al na 3 wedstrijden uit. Heel jammer! Dan maar weer varen naar Santa Barbara. Terwijl we nog even langs de Van den Tweel rijden om bier, stokbrood en kruidenboter te halen, laad ik weer Soda in en neem ik een bakje Hummus mee om mijn worteltjes in te dopen voor de afwisseling. De jongens kijken me een beetje raar aan als ik weer op mijn groente zit te knagen terwijl zij lekker bier drinken en broodjes eten maarja alles voor t goede doel he!


Zon, zee, strand en beachtennis

 

Maandag 9 oktober
Ook vandaag ben ik nog vrij, wederom alleen van werk. Ik moet zeggen, door deze ‘nieuwe levensstijl’, want zo wordt ie gepresenteerd aan ons, merk ik dat mijn ‘vakantiegevoel’ wel een beetje ver te zoeken is. Ik MOET namelijk ineens van alles, waar ik ‘vroeger’ gewoon deed waar ik zin in haha (jaja het leven van een vrouw zonder kinderen mensen) moet ik nu ineens nadenken over op welk moment van de dag ik ga sporten, en wat ik verder ga doen, alles vergt tegenwoordig namelijk voorbereidingen… waar ga ik naar toe, kan ik daar mijn eigen eten meenemen, staat er iets op het menu wat gekoeld moet blijven, of juist iets wat ik op moet warmen… of kan ik dan beter na de lunch pas de deur uit gaan, onee want wil gaan kickboksen dus dan moet ik rond half 5 weer gaan koken en eten..  ver rijden wordt m dus niet.. uiteindelijk de hele dag thuis gezeten..  leuk yiu vakantie! Ben benieuwd hoe dat in november gaat, dan ben ik namelijk 3 weken vrij.


Wij hebben het kickboksen op maandag helemaal ontdekt! Super leuke les! #warface

Dinsdag 10 oktober

Vandaag vieren we de dag van Curacao. In de praktijk betekend dit dat we een dagje vrij zijn. Heerlijk! We hebben met alle dames die meespelen op Aruba afgesproken om samen te trainen. Lekker vroeg is het plan, dan is het nog niet zo warm. Om 9 uur staan we allemaal klaar. Bloedheet is het! Nu al, dat beloofd wat. We zijn niet voorruit te branden en zweten ons een ongeluk. We houden het vol tot half 12 waarna we aftaaien richting zee en strand.


Sporten en bruin worden tegelijker tijd!


Ook vandaag weer gezonde tussendoortjes op het strand.

 

Tot over anderhalve maand, want dan zal ik weer een leuke foodblog voor jullie schrijven 🙂

Liefs,
Kim

 

 

 

 

Nieuwsbrief